torsdag, oktober 29, 2009

Lika som bär [eller "förfall - ett faktum", eller "Storleken har betydelse", eller "jag badade aldrig i Genesarets sjö - Part dieu"]



15 oktober 2006 postade jag mitt första blogginlägg. Sedan dess har bloggen fyllts av kvalitativt kåseri, fantastiska fotografiska verk och genomtänkta begrundade nedpräntade tankar. Eller för att faktiskt tala klarspråk; skräp.

Massor har hänt men ändå så lite. Håret försvann någon gång i november 2006 tror jag. I samband med den där riktigt hala dagen i Stockholm. Minns ni? Jag satt fast i trafiken i fyra timmar, gav upp och körde som en radiostyrd galning genom gågator i Gamla Stan tillbaka till byrån och satte mig att jobba till midnatt. När jag då åkte hem tog det ändå över en timme. Alltså jag rakade inte skallen i bilkön, ville bara säga att det var i ungefär den tidsepoken. Nu HADE jag visserligen haft gott om tid att göra detta i bilen just vid det tillfället.

Bättre att gå på hal is och ha det glatt än gå i lera och sörja, som min pappa (och Robert Broberg) skulle ha sagt.

Idag är jag 34, going on 35. men som ni alla vet så är jag lite som ett årgångsvin. vin. VIN. Försök inte ändra stavelserna så att s:et hamnar fel. I alla fall. Som ett årgångs[paus]vin. Eller var det lättmjölk? I alla fall. 2009 har varit "speciellt"... I'm special [läses med ICA-praktikantröst]. 2010 kommer bli ren och skär kärlek. Framgång. Lycka. Äventyret har bara börjat. Äventyren har börjat planeras in. Ska bara komma igenom en liten uppförsbacke. Eller jag och jag. Móðir ska. Jag behöver bara vara support. Kommer gå galant.

Så, mer då? Fantastiska nära och kära. Roliga projekt. Nya upplevelser. Precis så som livet ska vara.
För att citera doktor Alban: It's my life.
För att citera Bosse: Vi kommer aldrig att dö.
För att citera Frida: Dunka mig gul och blå.

Godnatt! Syns i morrn, Macken.

P.S. Märkte ni hur fyndigt jag fick till det med macken eftersom jag älskar Apple? Nähe. Skit i det då. Fuck you, nu går jag å sover.


foto: Pavel Maira / Carro Hjerpe

Hen Ree sajnat!


Jodå!

Jodå! Lillebrors projekt Hen Ree har just sajnats upp på ett amerikanskt bolag! Grattis som fan. Inte förvånande på något sätt för det är fantastisk musik!

Lyssna här.

Häng dom högt.

Nu har jag lyssnat på töntarna med Kent i ett par veckor. Den är fortfarande bra. Den är faktiskt så bra att de känslor jag hade för Vapen&Ammunition kickar in igen. Jag är verkligen inget "äkta" Kent-fan. Jag gillar deras elektroniska sound tusen gånger mer än deras klassiska. Lovade mig själv att aldrig mer stödja dem efter deras katastrofalt dåliga vita konsert. Ni vet, den där där alla skulle gå klädda i vitt. Bra idé - uselt genomförande.

Men jag kanske får tänka om. 9 kr fick de iaf. Eller nja, iaf några procent av det. iTunes.

Tänk om nya albumet håller samma stil som töntarna. Då kanske man slår till och spenderar 90 kr.