tisdag, juni 02, 2009

Bror [eller "Rickard Christian Henry"]



Det här är min bror. Det här är även en rätt dålig bild av min bror. Det hör till. Det är tradition. För många år sedan när vår farmor gick bort rensade vi hennes lägenhet. Då hittade vi farfars alla diabilder. Han hade dem i ett skåp i perfekt ordning. De mellangråa förvaringsaskarna, som rymde två rader á 40st ramade bilder, var prydligt uppradade och pedantiskt döpta. Alla var i princip döpta till "Daniel" och datum samt "Rickard" och datum. Nu föll det sig så att raderna med "Daniel" kontra raderna med "Rickard" var i ration 99 till 1. Taskigt fall för lillebror! Nyhetens behag minskar drastiskt på de tre år som skiljer oss. Och som om inte det var nog; samtliga bilder ur raden "Rickard" föreställde en lillebror som konstant var högröd, tokgrät, spydde eller på något sätt såg allmänt störd ut. Photogenic?! Inte det minsta.

Som tur är så har han åldrats med värdighet och blir nu helt acceptabel på bild. Tur för resterande bandmedlemmar i The Windupdeads. Och som tur är så har hans gener producerat ett par ungar som fastnar riktigt bra på bild.

Det var lite om min bror det. Så det så. Så går det när man sitter och bläddrar igenom bilder på hårddisken. Har folk otur så hamnar de i min blogg.

Boyaka!
D

Sossigt [eller "en polerad bajskorv är fortfarande en bajskorv"]



OK, nu kan jag inte hålla mig. Detta är absolut ingen politisk blogg, det vet ni mycket väl. Men detta kan jag inte låta passera obemärkt. Mona Sahlin, det bästa som hänt moderaterna, har varit inne och tyckt till om sin kampanjbild lite väl hårt i år tror jag.
Observera den oerhört taffliga retuscheringen i hennes ansikte (OK, kolla på de riktiga skyltarna när ni går förbi dem på stan). Jag kan riktigt höra hennes läskiga stämma när hon sitter med deras prao som blivit befodrad till reprochef hos sossarna; -Jag vill att du tar bort alla rynkor! Jag vill faktiskt ha slät hud. Så där kan det inte se ut! Jag ser ju gammal ut!

Nu kan vi givetvis börja analysera detta lite djupare. Om man inte ens kan visa upp ett äkta ansikte, kan man då ha en trovärdig och äkta politik? Visst, har man oturen att få en finne i pannan samma dag som man ska plåtas inför valkampanjen ska den bort. Visst, man ska göra bilden vettig i färg, ljus och kontrast m.m. Men man kan inte låta en femtonåring lägga på ett hudfilter á la Slitz och tro att det kommer göra susen. Illa. Riktigt illa. Gör om, gör rätt.