måndag, april 11, 2011

HEJ GAMLE VÄN




Som ett brev på posten. Lika säkert som amen i kyrkan. Som en käftsmäll.

19:00 HOS MIG - DELTÄVLING 2


I förra veckan gick deltävling 2 (av 4) av stapeln i vår lilla matlagningutmaning "19:00 hos mig". Ni kan säkert gissa konceptet. Givetvis med oerhört mycket mer prestige på spel än i någon billig dokusåpa.

Denna gång var det Björn och Veronica som stod för middagen. Inte helt oväntat blev det underbar mat och magiska viner. De slet hårt och jag led med dem. Mitt magsår har just läkt efter min insats som tävlande nr 1. Aldrig har jag uppskattat att bli bjuden på middag så mycket som efter att ha slitit med att nå de där åtråvärda höga betygen. Och apropå betyg, det är en helt bisarr känsla att sitta och betygsätta efter varje rätt när man är bortbjuden på middag.

Efter detta får det (antagligen) vara nog med tävlande i mat för min del. Jäklar var mycket prestationsångest det framkallade! Nä, jag hoppas på att min nästa matinsats blir som domare i den prestigefulla risottokampen. Men det är en annan historia.

Två deltävlingar kvar innan vi får veta vem som klantade till det minst i köket. Nästa gång blir det hemma hos Patrik och Åsa. Givetvis klockan 19:00. Längtar redan.



Foto: Ove Lidström

KRÄKET ÄR NU ETT ÅR ÄLDRE



8 april blev man alltså 36. Inte illa va? De interna reflektionerna kring detta har tagit upp mer tid än det brukar. Vet inte riktigt vad det betyder men något är på väg att hända. Eller brista. Eller rinna ut i sanden. Man vet aldrig riktigt säkert med min gråa vän bakom pannbenet. Det gör livet väldigt spännande. Och märkligt.

Jag har iaf hunnit med att blivit firad, grattad och presentad i helgen. Och solen har skenat på. Stort tack till alla som hejat på ännu en av mina jordsnurrar.


GENERATIONS-ÖVERSKRIDANDE



Min mormor och mina brorsbarn chilaxar.

(P.S. Rubrikens bindestreck är ditsatt för att göra rubriken tvåradig. Ber om ursäkt om det ser fult ut på t.ex mobiltelefoner. Men sån är jag)

CASHKORT IS KING



Jodå, kom ihåg vart ni hörde det först. Cashkortet är på frammarsch. Hi-tech så det förslår. Köp redan idag.