söndag, oktober 30, 2011

DU HAR SVIKIT MIG

Det handlar om tillit. Om förtroende. Det mest grundläggande i ett förhållande, men inte ens det har du kunnat ge mig. Kul att efter så många år bara få detta kastat i ansiktet. Vet inte hur jag ska kunna ta mig vidare. Allt är svart. Livet är inte värt att leva längre.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article13859273.ab

Förtydligande: Klicka på länken här ovan...

:D

BERTRAM BETATESTAD


Efter många timmars slit sedan midsommar var båtprojektet* äntligen redo för att testas på riktigt. Alla andra tog upp, vi sjösatte. Bara döda fiskar flyter med strömmen. Och båtar med döda motorer. Men det slapp vi. Faktum är att motorn går lite väl bra. Nära 40 knop i motvind och grov sjö, och då hade motorn lite mer att ge; den kan nämligen varva upp i (och kanske över) 4000 rpm. För er som inte läst maskinteknik (eller "Byggare Bob får en båt") kan jag meddela att det är lite mycket; då får man dra ner styrkan genom att sätta på en propeller med mer stigning. Fine tänker ni, det är bara det att båten redan gör 4,5 knop på tomgång. Men men, lyxproblem.

Skrovet gick iaf strålande i vattnet. Nu är hon upptagen igen och har placerats på sin vinterförvaring där steg 2 av renoveringen ska påbörjas. Till våren kommer ni få se en blank och tjusig Bertram 25"

* För bilder, se mitt lilla facebookalbum.