fredag, mars 13, 2009

The final frontier [eller "religister, be gone"]

Är det inte märkligt att man kan prata om i princip vad som helst UTOM att idiotförklara religioner? Att religion är ett sätt för få att kontrollera många verkar inte folk förstå. Att religion härstammar från en tid då man faktiskt inte visste så mycket om världen verkar ännu färre förstå. Att en viss religion baserar sig på en helt annan religion som den första religionen nu tycker är totalt fel och nu vill utrota är också ett faktum som inte många inser.

Men det finns folk som inser. Det finns folk som kommit längre än bakåtsträvarna. Det finns folk som inte tar andras ord för självklarheter utan vågar tvivla. Vågar tänka själva. Vågar välja sunt förnuft framför påprackad smörja. And for that, I thank you. Men det räcker tyvärr inte. Vi som vägrar religion måste våga komma ut ur garderoben. Våga ta steget och faktiskt vara stolta i vårt val att tänka fritt. Att tänka förnuftigt. Våga visa att våra värderingar är minst lika bra, om inte bättre, än religisternas.

Atheists, unite! Å andra sidan är det lika svårt att kontrollera ateister som det är att valla katter.

Drutten [eller "Mother Russia"]



När jag var liten fick jag rätt tidigt ett smeknamn. Jag fick förresten många smeknamn, alla var långt ifrån snälla. Men men. Jag förtjänade dem säkert. Ivicketfall... Min pappa bestämde sig i alla fall för att kalla mig för Drutten. Och gör det fortfarande då och då, faktiskt. Drutten. Är det verkligen ett hippt namn för en übertrendig modefotograf och Art Director? Ne. Tur att jag inte är så hipp då. Drutten kommer från 70-talsserien Drutten & Gena som gick på teve när jag var bebbe. Den handlade om nån sorts apa och en krokodil. Apan hette Drutten. Krokodilen, Gena. Tror faktiskt att den är en rip-off på ett sovjetiskt barnprogram som hette Cheburashka men det ska jag låta vara osagt.

Det var dagens (första) flashback från back-in-the-days.
To come: When Mr D got the name Dutte Duttman. Stay tuned.

/Drutten Olsén

Saker och ting börjar röra sig. [eller "så klart!"]



Har lite kul saker på g. Kan bli skoj. Kan bli jätteskoj. Cliff hanger.

The Morrisons [eller "parallellpost"]



Christer Morrison och Jim Söderberg.

Nyfunnen kärlek. [eller "yes, we don't have bananas"]

Jag hittade några gamla mp3or med Harry Belafonte. Hade glömt hur GRYM han är. Idag blir det H.B. hela dagen! (Nej, inte hembränt)