lördag, mars 14, 2009

Schlager-schmager [eller "ofrivillig kräkreflex framför teven"]



Då var det dax igen. Schlager. Den vidrigaste av musikgenrer. Music lovers, unite! Riv babylons murar! Skicka allt vad EMD, Ångnes, (SK)HEAT och annat trams till nån läckande kärnkraftsstad. Ge mig kvalitetsteve! Ge mig Kvinnofängelset eller vad som helst! Allt är bättre än detta.

Dagens i-landsproblem. [Eller "min är större än din"]



Idag tog jag steget. Det steg som jag grubblat på i månader. Jag flyttade hit min Apple Cinema Display 30" och tog hem min 21" Eizo Coloredge CG210. Vet inte riktigt om det känns helt rätt ännu. Skulle egentligen vilja ha en 30" både hemma och på jobbet. Kommer ha ett tomrum nu. Djupt inne i själen. Livet känns annorlunda. Men ändå lite bra. Mina arbetskamrater blir nog glada. Nu slipper de se mig särskilt mycket. Min skärm är som en stor vägg. En portal. En portal till hela världen. Jag lever största delen av mitt liv framför denna portal. Jag har ett märkligt liv.

P.S: Wacom är sur*****r för att de inte gjort ett A4 Wide. Nu måste jag börja snegla på A3 wide. Vet ni hur sjukt stort det är?! A5 wide är för litet. Saknar precisionen. Fan. Wacom är sur*****r.

Canon vs Nikon

Kan nån tala om för mig varför Canon på tusen år inte lärt sig hur man gör ett fungerande blixtljusmätningssystem? Industrispioneras det på alla andra fronter än just här. Psst, Canon, köp er en Nikonbilxt+hus å skruva isär så ska ni få se att ni lär er något. Fan. Faaan. Fan.

Nej, jag är inte bitter för att jag sålde ALL min Nikonutrustning och köpte Cänon för två år sedan.