onsdag, augusti 26, 2009

Sleep when you're dead



Likt en kameleont passar han in i semestermiljön. Smälter in. Frotterar sig med latmaskar, slapptaskar och annat semestrande pack. Smilande. Skålande. Tyst smyger han ner i solstolar. Smidigt glider han runt på bryggor. Men han lurar ingen.

Denna bild togs av David när jag var ute å hälsade på honom, Pernilla och Nelly i Sandhamn. Just det! Har nog bilder på det lilla monstret, kanske borde lägga upp här. Ska fråga dem om jag får....

Cloud City hade ingen pølse



Flygplatser är kanske det tråkigaste som finns. Som Douglas Adams en gång skrev; It is no coincidence that in no known language does the phrase 'As pretty as an Airport' appear. Förutom den obligatoriska rektoskopi-undersökningen man får av den misstänkt manligt kvinnliga gränsvakten så är det en plats av väntan, ett jäklarns massa uppvisande av boardingpass, tragiskt misslyckade försök av flygbolag att anpassa sig till det nya IT-samhället samt en ofrivillig strip tease när man hasar omkring utan bälte genom röntgenvalv. Full Monty, I don't think so!

Men det finns ställen där flygplatser inte är så vidriga. I alla fall om man ser till namnet. Ta danskans lufthavne. Lufthamn. Jämför orden flygplats och lufthamn. Det senare andas frihet. Magi. Äventyr. Det ger en vision av Stjärnornas Krigs flygande stad Cloud City där Lando Calrissian styrde praktfull mustasch.

Så kudos till er öldrickande, korvätande, gröttalande danskar. Ni är redan världens gladaste folk i alla undersökningar. Kanske tack vare att ni aldrig behövt åka till en flygplats när ni ska ut på magiska äventyr i friheten.

Red eye express



Det finns EN fördel med att gå upp 04.00; trafiken. Eller brist på den rättare sagt.