fredag, mars 18, 2011

19:00 HOS MIG


Mina goda kamrater har dragit igång en matlagningstävling med namnet "19:00 hos mig". Ni förstår säkert redan konceptet; fyra par turas om att laga middag, blir betygsatta, röstas ut, pryglas, kissas ner offentligt och allt det där. Förutom allt det sista.

Fine. OK, jag kan laga mat hyffsat. Jag ställer upp!

Glömde en sak.

Prestationsångesten.

I dagar har magsåret växt, håret blivit gråare och svettpärlorna i pannan större. Men igår gick det av stapeln. Gissa vem som var först ut? Jag. Såklart. Men med massa hjälp från Emelie så gick det vägen. Jag har inte hört några hintar om att någon skulle ha besökt SÖS efteråt så jag hoppas att det slank ner utan allt för mycket kräkreflexer.

Detta är vad jag bjöd på:

FÖRDRINK: Apple Pie Kanon Vodka Edt.

FÖRRÄTT: Fänkolssoppa med inlagd fänkolssallad och pärlor av olivolja. Till det ett nybakt bröd på Manitoba Cream-mjöl och havssalt, eller om man hellre ville; en mörk värdshuslimpa på sirap och filmjölk. [vin: La Chapelle Sancerre]

VARMRÄTT: Rådjursfilé med ugnsbakad, karameliserad endiversallad, enbärskrydda, sky på rådjur och kalv samt rotselleripuré. [vin: Barolo Serralunga d'Alba]

LITEN NOLLSTÄLLARE INNAN EFTERRÄTT (Jag vet, vanligast är att ha den mellan för- och varmrätt men jag tyckte den passade bättre in här): GT-Granité

EFTERRÄTT: Chilezabaione med myntadoftande melonsallad och laktritsmaräng. [Vin: En grekisk Muscat, Samos]

BONUS (utom tävlan): En herrans massa bra ostar från hallen. Bl.a en baroloberusad hårdost. Hejsan. [vin: allt som fanns över]

...alternativet var hämtpizza men jag räknar kalorier så det fick bli ovanstående. Nu har jag tre middag att se fram emot, helt utan prestationsångest. Längtar, för trevligare middagssällskap får man leta efter.

Foto: Emelie