tisdag, november 09, 2010

/// TIDSFÖRDRIVANDE 3 /// (DEN BLÅA PERIODEN)

/// TIDSFÖRDRIVANDE 2 /// (FEATURING EMELIE)

/// TIDSFÖRDRIVANDE 1 /// (ÖRONGODIS)

UP UP AND AWAY! (ELLER "VADÅ ATT JAG SKULLE HA SELE MED MIG?")

I fredags skulle jag göra lite plåtning från luften och vem ska man använda om inte den galna piloten Aram? Vill man flyga roligt ska man flyga med Aram. Vill man inte bli åksjuk bör man flyga med någon annan. Ute på Bromma började vi packa in allt som skulle med och planerade skotten. Eftersom vi behövde bilder i princip rakt uppifrån ställde detta till ett litet problem: medarna på helikoptern kommer med. Nog för att jag sitter i en helikopter utan dörr och mer eller mindre utanför. Aram hade iaf en lösning;
– Vi bankar.
Att "banka" är för en del att gå med pengarna från dagens trabajo och sätta in dem på närmaste bankkontor. Att banka med helikopter är att lägga den på sidan. Med min sida nedåt då. Såklart.
– Har du med sele?
– Nä. Det hade kanske varit bra ja...
– Ähh, vi löser det på något sätt.
– aha.
Och visst löste Aram och hans kollega problemet. Genom att kollegan höll mig hårt i kragen så jag kunde hänga ut (och vid fototillfället rakt ner). Bilderna blev riktigt bra och resultatet kanske ni får se i januari. Än så länge är det top secret!

Maskinen med stort M. Och filmkameran med stort F i nosen. Just den använde vi inte eftersom vi behövde stillbilder men den bejbyn är nog det hetaste jag sett i prylväg på väldigt länge. Kostnad? 5 mill. Kostnad att hyra? 50 papp i timmen. Inser ni nu att jag är gratis!

Det finns dåliga dagar på jobbet. Och så finns det bra. Detta var en bra.


Bankning inledd. Än så länge med fega 50-60°. Det blev 90°. Om Hasselblad var den första satelliten hade Phase One kunnat bli den första bomben, eventuellt med tillhörande fotograf två decimeter efter.

Foto: Göran Broberg