söndag, september 28, 2008

Lappjävel



Nej, jag har inget emot samer... Jag tycker samer är gulliga. De är som en blandning av häftiga indianer (eller "inhemska amerikanare" eller vad man säger) och typ Ompalompier. Ja, de där i "Kalle och Chokladfabriken" med gulliga kläder och joddlar sånger.

Vad jag däremot har något emot (poetisk mening!) är lapplisor och lapplassar! OK, egentligen har jag inget emot dem som människor utan mer vad resultatet är när min bil råkar av misstag komma i närheten av dem. Då hamnar en gullig liten ompalompialapp på min ruta. Sött, vänligt, charmigt? Jepp. Men det har sitt pris. Oftast 700 kr. Ibland 450 kr. Då känns det som man vunnit på lotto. Vilket jag inte har. Någonsin.
Den här veckan har jag fått tre av dessa fina lappar (eller samer). Ekvationen går inte ihop. Ju mer jag jobbar över destå mer frekvent får jag böter... Eller lappar... eller samer...

Peace out! Nu går jag hem! Med lite tur har jag fått en liten same under vindrutetorkaren. Den ska jag ge till Langolo i söndagspresent tror jag.